Venetiaanse maskers

Prominent bekend als de “stad van de maskers,” Venetië is een beroemde stad in Noord-deel van Italië, die wordt bewonderd door velen om zijn prachtige en romantische landschappen. Elk jaar, vóór de start van de vastentijd, Republiek van Venetië houdt traditioneel een festival genaamd Carnaval van Venetië.

Aangezien dit feest nadert, zo zijn de heersende maskerade ballen, partijen en shows, die inwoners en toeristen zich voorbereiden op. Veel backpackers en reizigers naar Venetië alleen maar om deze maskers te zien, maar als je echt wilt genieten en waarderen de Venetiaanse traditie, waarom niet de aankoop van uw eigen maskerade maskers en geniet van steeds een deel van de boeiende evenement?

Carnaval van Venetië of ‘Carnevale di Venezia’ is een feest ter herdenking van de tijd waarin Venetiaanse maskers op grote schaal werden gebruikt in de stad, in alle lagen van de bevolking. Gebruik van de Venetiaanse maskers zijn wortels in de 13e eeuw, toen Republiek van Venetië is in zijn hoogtepunt van het succes als het gaat om handel, kopen en verkopen, transacties, en dergelijke. Dit had opgewekt de stad veel rijkdom en inkomen. Deze rijkdom gaf geboorte aan de inmiddels populaire Venetiaanse maskers.

Tijdens die momenten waarop de handel in en behandelt wijdverspreid waren in de stad, de bewoners de voorkeur aan transacties te maken zonder de openbaarmaking van hun identiteit, waardoor de start van het dragen van maskers. Deze daad van het dragen van maskers en verbergen van de identiteit werd gemeenschappelijk zijn voor de burgers van Venetië in die tijd. Op een positieve noot, deze daad van het verbergen van identiteit door het dragen van maskers mogen het grote publiek te worden gelijk behandeld, ongeacht sociale status ze zich bevinden Ook deze anonimiteit onder bewoners ongelijkheid voorkomen door de stemmen van de gemarginaliseerde sector om te worden gehoord even belangrijk als de mensen aan de macht. Bewoners geen behoefte om de moeite het verhogen van belangrijke kwesties, zonder de angst om herkend te worden. Dit proces werd gezien als gunstig voor zowel de Venetiaanse bevolking en de ambtenaren van de overheid, omdat het creëerde een plek voor eerlijke feedback en adviezen onder het volk.

Echter, hoewel het proces was behulpzaam bij het bevorderen van gelijkheid tussen de burgers, werd het ook schadelijk voor de samenleving na verloop van tijd. Dit proces van verbergen identiteit creëerde een ruimte voor de immorele daden van uw volk. Het nadeel van deze anonimiteit mogen sommige mensen om te profiteren dat hun identiteit niet bekend is. Gezien het feit dat niemand kon worden geïdentificeerd van hun acties, dan zullen de mensen, zonder angst en remmingen, kon handelen welke manier ze willen, omdat ze vrij zijn om dat te doen. Venetiaanse bewoners en zelfs reizigers in de stad die zich bezighouden met moreel zondige daden zoals het hebben van casual sex met verschillende partners. Gokken werd ook wijdverspreid over de hele stad, zelfs in religieuze plaatsen. Vrouwen werden bevrijd door het dragen van onthullende outfits.

Deze nadelen van het leven in de anonimiteit leidde tot de Italiaanse regering om officieel te verbieden het dragen van maskers door de hele stad. Na enige tijd, tijdens de jaren 1970, officials besloten om leven te geven aan een verloren traditie, vandaar het Carnaval van Venetië, dat wordt gevierd week voor Aswoensdag.

Samen met de viering van Carnaval van Venetië, is de opleving van het dragen van Venetiaanse maskers. Deze maskers zijn populair vanwege hun sierlijke vormgeving. Venetiaanse maskers zijn handgemaakt door geschoolde ambachtslieden met behulp van verschillende materialen zoals leer, papier-mache, metaal, of pleisters. Het is zeer bekend om zijn complexe ontwerp, gebruik van verschillende ornamenten en versieringen, het gebruik van verschillende felle kleuren, meestal met goud en zilver als accenten, en het gebruik van stijlvolle decoraties en trendy accessoires zoals bont, veren, linten, kunstmatige edelstenen, of juwelen.

Venetiaanse maskers zijn ingedeeld in verschillende soorten die het meest populair onder alle dat is de Bauta masker op te nemen. Andere maskers zijn de Moreta masker, de Gnaga masker, het masker Pantalone, de Columbina masker, de Medico Della Peste of het meest bekend als de pest Doctor masker, en de Volto of Larve masker.

Laten we eerst praten over de Bauta Mask. Soms ook wel als ‘baùtta’, dit is het type van masker dat het hele gezicht van de drager, en de meeste van de tijd zou dekken, is het wit van kleur. De structuur van het masker is vormgegeven met niet-flexibele kin lijn, met een uitstekende neus, een bovenlip, maar zonder een mond, die in feite kunnen veranderen van de stem van het masker drager. Bauta masker is ontworpen om de drager te eten, drinken, ademen, en gemakkelijk praten zonder te hoeven nemen van de Bauta masker, door snijden de kaaklijn van het masker als vierkant titels naar boven. Dit maakte de Bauta meer populair omdat de drager kan niet geïdentificeerd blijven gedurende de duur van het evenement.

Een Bauta masker, vaak vergezeld van een cape of een kleine mantel (meestal rood, zwart, donker blauw of wit) en een tricorn stijl van hoed of een driehoekige hoed, wordt gebruikt door zowel gebruikt door mannen en vrouwen, maar ook voor een getrouwde vrouw, werd ze verplicht om een Bauta masker te dragen wanneer het gaan naar plaatsen als een theater. Uiteindelijk, tijdens de 18e eeuw werden Bauta maskers gebruikt als standaard maskers voor Venetiaanse burgers. Venetiaanse overheid afgedwongen regels die ingezetenen moeten Bauta maskers dragen als een vermomming bij het bijwonen van de politieke besluitvorming gebeurtenissen zoals verkiezingen. Gewoon zorgen dat bij het dragen van dit masker, geen wapens moeten samen met hen worden uitgevoerd.

Een ander type van de Venetiaanse masker staat bekend als de Moreta masker. In Venetië, dit masker is populair en voornamelijk gebruikt door dames. Het masker heeft een ovale vorm die is gemaakt van zwart fluweel en versierd met een sluier en een hoed met grote randen. De vorm en de kleur van het masker verhoogt de gelaatstrekken van een vrouw en geloofd om de huid meer opvallend en gloeien. Echter, het dragen van de maskers van de drager verhindert praten, eten of drinken want het masker zijn plaats te houden, moet je bijten op een knop of op een klein ondersteuning die is aangesloten op het masker.

Derde type is de Columbina masker, ook wel als Columbino en Columbine. Dit type van masker dekt slechts de helft van het gezicht, opgehouden door een stok of soms, net als andere Venetiaanse maskers, het is gebonden in het gezicht met behulp van een lint. Een Columbina is ontworpen met verschillende trendy decoraties, zoals edelstenen, veren of vacht. De Columbina masker wordt gezegd dat het zijn ontworpen voor een vroege actrice in de Commedia dell’arte, die niet wilde haar hele gezicht volledig te verbergen door een masker.

Een van de vreemdste types van de Venetiaanse masker is het Medico Della Peste of meer in de volksmond bekend als de pest Doctor masker. Het masker wordt gezegd dat het vreemd zijn vanwege zijn lange bek. Het originele ontwerp van dit masker kwam van Charles de Lorme, een Franse arts, die de weg terug in de 17e eeuw, gebruikt een masker dat zou houden hem veilig terwijl hij de behandeling van slachtoffers van de pest in die periode, dus de term “de pest arts. “In het eerste ontwerp, de structuur van het masker heeft een rond oog, waarin kijkgaten waren bedekt met kristallen schijven, en een lange holle mond. Charles de Lorme samen het masker met een lange zwarte mantel en een zwarte hoed, met witte handschoenen en een stok. De stok werd gebruikt, zodat de arts kon voorkomen dat hij in fysiek contact als een van zijn patiënten. Sommige artsen volgen de veiligheidsvoorschriften Lorme van voorzorgsmaatregelen, in de hoop om ze te voorkomen dat de patiënt de ziekte. Ze dragen ook de mantel, muts, handschoenen en stick, en dezelfde structuur van de pest dokter masker, maar waardoor het meer decoratieve dan de Lorme’s.

Er is ook een gewoon masker. Dit soort maskers zijn genoemd Gnaga masker. Deze maskers zijn vaak niet-beschrijvende en werden vooral gebruikt door mannen om hun homoseksualiteit te verbergen. De meeste mensen die gebruik maken van dit masker imiteren hoe een vrouw aankleden en zelfs imiteren van een vrouw stem en manieren.

Een van de beste Venetiaanse maskers is de Pantalone masker. Dit type masker is meestal de keuze van de Venetiaanse mensen om te gebruiken in bijeenkomsten en feesten. Normaal gesproken is de gelaatstrekken van het masker zijn gemarkeerd wenkbrauwen, kromme neus, en een korte baard. Dit wordt meestal gepaard met mantel, nauwsluitende broeken, jack, een baret, met een zwaard, dat gebonden is aan de riem van de drager, en Turkse slippers. Het masker wordt meestal gebruikt door een zakenman.

Het laatste type van mijn lijst is de Volto masker of wat anderen noemde de larve masker. Dit is meer vergelijkbaar met een Bauta masker, dat maakt het ook mogelijk de drager om te eten, te drinken, of zonder het verwijderen van het masker praten. Hetzelfde als de Bauta masker, het is ook typisch wit van kleur, en versleten vergezeld van een mantel en een steek. Naast het hebben van een vorm die het mogelijk maken de drager gemakkelijk te eten, dit soort masker is ook zeer comfortabel om te dragen want het is erg licht en gemaakt van fijne wax doek.

Afgezien van Carnaval van Venetië, Venetiaanse maskers werden vaak gebruikt tijdens andere evenementen zoals Mardi Gras, maskerade ballen, en zelfs tijdens Halloween partijen. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van deze maskers als decoratieve handwerk in uw eigen huis na het gebruik op feesten of bijeenkomsten. Venetiaanse maskers werden ook met name populair in een Hollywood-film “Eyes Wide Shut” speelde door Tom Cruise en Nicole Kidman. In de film, Tom Cruise inbreekt in een gemaskerd bal waarin mensen deelnemen aan gemaskerde orgie.


This entry was posted in Maskers and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.